Consells de consum:

Got weizen
Got weizen

Conservació:

-Mantenir les ampolles dretes, sense remenar-les. Evitar la llum directa, guardant-les en lloc fresc i sec.

 

Consum/servei:

-Temperatura de servei entre 4 i 7ºC.

-Got tipus weizen, o bé en gerra...

-Abocar tot el contingut d´una sola vegada, deixant els pòsits al fons de l´ampolla, sense servir-los.

 

Explicació:

   El més habitual és que aquelles cerveses que coneixem com a "artesanes" siguin d´alta fermentació (les de baixa fermentació acostumen a ser les industrials), sense filtrar ni pasteuritzar, amb una segona fermentació dins el propi envàs, aconseguint una cervesa "sencera". En aquesta fermentació dins l´ampolla, els llevats residuals produeixen de forma natural el gas de la cervesa, i al morir, precipiten al fons de l´ampolla.

   Aquests llevats tenen un sabor amarg, pel que aconsellem que es tingui a mà un got o gerra de, com a mínim, la mateixa capacitat que la de la botella, per a poder-la abocar amb suavitat i d´una sola vegada, tenint cura de deixar sense servir els llevats.

   El recipient que s´estableix com a més adequat per a consumir la cervesa de blat és el tipus weizen; un got alt, de vidre prim i transparent, amb una boca ample pero continguda, que permet allotjar l´espessa i abundant escuma, i la sortida de les aromes. No obstant, pel nostre gust, i també perque té el seu punt folclòric, una gerra també ens sembla una bona opció.

   La temperatura de servei es consensua entre els 4-7ºC; personalment, però, preferim tenir-la al voltant de 10ºC, per apreciar-ne millor el gust i aromes.

 

Llevats precipitats
Llevats precipitats
Hi hem d´insistir: la gerra també és bona...
Hi hem d´insistir: la gerra també és bona...